دیدار هم اندیشی اساتید دانشگاه با آیت الله رئیسی

در مراسم‌ افطاری‌ رئیس‌جمهور‌ با‌ اساتید‌ 

نکته مهم در دیدارهای رئیسی با قشرهای مختلف که این‌بار هم در دیدار با اساتید تکرار شد، صدور برخی دستورات در راستای اجرایی کردن مسائل مطرح‌شده است، با این حال قطعا هنوز نمی‌توان درباره این مساله قضاوت نهایی داشت و باید منتظر ماند و دید چه میزان از این دستورات به مرحله اجرایی می‌رسد.

​​​​​​​
 


​​​​​​​

دکتر عبدالعالی عضو هیات‌علمی دانشگاه علم و صنعت:

بستر برگزاری المپیک علم و فناوری در کشور فراهم شود.

 علی عبدالعالی، عضو هیات‌علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه امسال سال تولید دانش‌بنیان است و یک خطر بزرگ در این زمینه آن است که به این مقوله بلندمدت، نگاه کوتاه‌مدت داشته باشیم، گفت: «داشتن نگاه بخشنامه به این مساله آفت است، یعنی اینکه گفته شود اساتیدی که شرکت دانش‌بنیان تاسیس کنند، می‌توانند تا حد مشخصی امتیاز بگیرند، قطعا مشکل‌ساز خواهد بود و امیدوارم امسال شاهد چنین وضعیتی در حوزه دانش‌بنیان‌ها نباشیم. تولید دانش‌بنیان گندم کاشتن نیست، بلکه کاشتن درخت گردو است و نیاز به زمان دارد.»  او ادامه داد: «قطعا انجام کارهای بلندمدت نیازمند برخی ملزومات است که یکی از آنها ترویج علم است. متاسفانه این مقوله در کشور به‌شدت مغفول مانده است؛ چراکه ترویج علم به آن معنی است که بتوانیم با روش‌های جذاب مفاهیم و کاربردهای علم و فناوری را برای عموم مردم و نه‌تنها دانشجویان قابل فهم کنیم، یعنی مانند دو استادتمام دانشگاه هاروارد که بین مردم می‌روند و برای آنها استندآپ ساینس اجرا کنند. درحالی‌که در ایران وقتی از مردم می‌پرسیم انرژی هسته‌ای چیست؟ اغلب می‌گویند یک مساله سیاسی است، درحالی‌که اصلا این‌گونه نیست، بلکه این حوزه کاملا علمی است.» عضو هیات‌علمی دانشگاه علم و صنعت بیان داشت:‌ «ای کاش وقتی گل را به دور گردن رئیس‌جمهور وقت انداختند و در جشن هسته‌ای، گل را به‌‌صورت نمادین به گردن یکی از دانشمندان هسته‌ای می‌انداخت تا به مردم اعلام کند که این موضوع یک مقوله علمی است. ترویج علم باعث خودباوری و افزایش غیرت مردم می‌شود، این کار سبب می‌شود امید به جامعه تزریق شود. در دولت مردمی علم باید مردمی باشد و نباید فراموش کرد که تحقق ایران قوی تنها در سایه تحقق ایران علمی است.»

عبدالعالی بیان داشت: «وقتی صحبت از المپیک می‌شود، اولین تصویری که در ذهن ما تداعی می‌شود، رقابت‌های جذاب در رشته‌های مختلف ورزشی است و پیشنهادم در این زمینه که ماحصل مطالعه چندساله تعدادی از اساتید خلاق و همراهی جمعی از رسانه‌ای‌هاست و آن هم این است که باید المپیک علم و فناوری یا دانش‌بنیان را راه‌اندازی کنیم، یعنی باید بزرگ‌ترین رویداد علم و فناوری را در سطح کشور راه‌اندازی کنیم. فرض کنید به یک جوان ایرانی از لباس ضدگلوله یا ضدآتش صحبت کنیم، تصور چه دانشمندی در ذهن آن تداعی می‌شود؟ حال تصور کنید در این المپیک علم و فناوری دانشمندی که با گروهش این لباس را ساخته در مسابقه شرکت می‌کند و به او شلیک می‌شود و اتفاقی هم برایش نمی‌افتد، از طرفی این اتفاق توسط رسانه‌ها اطلاع‌رسانی می‌شود، قطعا در چنین وضعیتی خودباوری مردم ما تغییر می‌کند.»
او بیان داشت: «در المپیک دانش‌بنیان یا علم و فناوری، دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و استارتاپ‌ها و به‌خصوص مدراس رقابت جذاب و حرفه‌ای دارند، البته باید توجه شود که این مساله مقوله‌ای فرادانشگاهی و حتی فراوزارت علومی است که در آن دو نهاد باید کمک‌کننده باشند؛ رسانه ملی و دولت به‌معنی تمام وزارتخانه‌های مرتبط و شاید کمتر نهادی را بتوان نام برد که در این المپیک نقش نداشته باشد. این پیشنهاد آماده اجرایی شدن است و باید دوسال این المپیک به‌صورت ملی برگزار شود و بعد به‌صورت یک یا دوسال در سطح جهان اسلام به مرحله اجرا در‌آید تا درنهایت یک رویداد بین‌المللی با محوریت ایرانی قوی را دنبال کنیم، یعنی برای اولین‌بار در جهان، ایران به‌عنوان متولی برگزاری مهم‌ترین و بزرگ‌ترین رویداد عملی جهانی شود و قطعا این مساله اثرات زیادی خواهد داشت.»​​​​​​​​​​​​​​